Târgul Internațional de Arte Vizuale
Se încarcă

Anunț 14.10.2021

Având în vedere creșterea alarmantă a incidenței cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Municipiului București, Târgul Internațional de Arte Vizuale - TIAV 2021 se amână până la odată ce va fi comunicată ulterior.

Decizia vizează restricțiile cu privire la evenimentele fizice, posibilitatea de a avea câți mai mulți participanți (vizitatori) la standurile artiștilor înscriși și ale galeriilor de artă și caselor de licitații.

Totodată, bineînțeles, decizia de amânare este menită să protejeze sănătatea tuturor persoanelor implicate în eveniment (artiști, vizitatori, organizatori), în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectări.

Înscrierile pentru TIAV 2021 continuă până la data de 25 Decembrie 2021.

Aurel Pătrașcu,

președinte Asociația Socioculturală Concept

Pictor cu renume internațional, unul dintre cei mai din România, dar și în colecții internaționale (Franța, Belgia, Olanda, Luxemburg, Italia, Scandinavia, Tokyo, Egipt și America).

"Am pus bazele TIAV cu 23 de ani în urmă. Este primul proiect de anvergură mari artiști plastici contemporani români, lucrările sale aflându-se în cele mai importante colecții private si de stat destinat pieței artei vizuale din România, creat ca o platformă de promovare a artiștilor contemporani și a istoriei artei plastice naționale. La fiecare din edițiile anterioare, organizate în locații deosebite precum Muzeul Național de Artă, Palatul Cotroceni, Teatrul Național, Romexpo, au participat aproximativ 500 de artiști plastici și nu numai"

Magdalena Ștefănescu Darvari,

director Asociația Socioculturală Concept

Rescriem istoria unui proiect de succes. Revenim în 2021 cu o nouă ediție a TIAV, la 23 de ani de la primul eveniment destinat artei plastice organizat în România.

"Receptarea actului artistic ca fenomen social s-a schimbat, vizibil, în bine. Am îngropat «Cântarea României», oricât s-ar strădui unii să o continue. Nu mai rezonează. Spiritele s-au subțiat, au devenit receptive și au învățat să se muleze pe estetic și pe frumos. Ne preocupă să recreăm prin aceste evenimente culturale modalitățile de afirmare a arhetipului național."